Ingrediënten (1.5 liter soep)
- 0.5 kg witloof
- 1 ui
- 1 liter groentenbouillon (2 blokjes )
- 70 gr boursin
- 50 gr parmezaan
- 10 cl room
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui fijn en bak hem in een kookpot zachtjes met wat boter
- Voeg 1 liter bouillon toe, bij voorkeur met 2 groentenbouillon-blokjes
- Snij het witloof in stukken, verwijder eerst het harde binnenste (stok), dit is te bitter van smaak
- Laat alles 25 minuten koken zonder deksel, zachtjes pruttelen
- Lang mixen zorgt een mooie zachte soep
- Voeg de room, kruidenkaas en parmezaan toe. Let erop dat de soep niet meer kookt
- Kruid het geheel af met peper en zout, en roer nog even alles mooi rond
- Garneer naar keuze, bv garnaaltjes, korstjes, gekarameliseerd witloof, rauw roodloof, snippers appel+citroensap, gerookte ham...
Smakelijk!