Klasbezoek - Hoeve Mahieu
Toermetdeboer

Klasbezoek

Berichtje aan alle leerkrachten uit Wervik en omstreken: kom maar af!

Samen met je klas trekken we het veld op. In onze boomgaard maken de leerlingen kennis met de kersenbomen, die in april volop in bloei staan. De bijtjes zijn er aan het werk om de bloesems te bevruchten. In mei kan je de groene kersen zien groeien, maar voor het echte proefwerk, moeten we dan in de serres zijn: heerlijk rode aardbeien rechtstreeks van de plant. Halfweg juni zijn ook de kersen plukklaar.

Toermetdeboer

In het najaar doen we rondleidingen over de kweek van het witloof. Vanaf oktober kan je de ganse cyclus ontdekken: van het groeien van de wortelen op het veld, het oogsten en bewaren, tot het intafelen en het forceren van witloof onze donkere witloofcellen. We kweken van oktober tot begin maart. Je kan zelf een gratis kweekset bestellen en je eigen witloof kweken in de klas.

Whats App Image 2023 03 03 at 12 22 13

Van jonge kleuters tot actieve pubers, we werken onze rondleidingen graag samen met de leerkracht en op maat van de leerlingen uit. Zijn jouw leerlingen helemaal weg van machines? Dan nemen we een kijkje in de loods met tractoren, hoogtewerkers, grondbewerkers en sorteermachines. Vertel je in de klas over ecologie? Dan ontdekken we samen meer over zonne- en windenergie, de kringloop van het water en biologische bestrijding.

Kersensap2

Voor de hele kleintjes praten we over de bloemetjes en de bijtjes, het verschil tussen planten en bomen, de kleuren van ons fruit en de vele machines die we nodig hebben. Met de oudere leerlingen hebben we het over duurzaamheid, lokale handel, productpromotie en digitalisering. Er valt heel wat te vertellen en te beleven op onze hoeve!

Honing

Interesse in een bezoek? Alle info vind je op https://www.metdeklasdeboerop
Via dit platform krijg je een subsidie van 50€. Zo bedraag de kostprijs uiteindelijk 2€ à 2.5€ per deelnemer inclusief een drankje.

Op de site kan je ook je gratis teeltkit bestellen. Zeker doen!