Ingrediënten (voor 1 portie / voor 4 porties)
- Rum (50ml / 200ml)
- Zuiver citroensap (15ml / 60ml) – Alternatief: limoensap
- Rietsuiker (12ml / 50ml)
- Aardbeien (5à6 stuks / 1 bakje van halve kg)
- Cruched ice of ijsblokjes
Bereiding
1 Haal de kroontjes van de aardbeien en mix het fruit fijn (in een blender of met een mixer).
2 Doe er de rum, het citroensap en het rietsuiker bij. Bij goed roeren zullen de aardbeien maximaal hun smaak vrijgeven. (Indien de cocktail nog te weinig vloeibaar naar wens kan wat extra citroensap of water toegevoegd worden).
3 Vul het cocktail glas voor ¼ met crushed ice en voeg daarna de cocktailmix toe.
4 Werk af met een aardbei en/of citroenschil en/of limoenschil op de rand van het glas.
5 Serveer met een rietje.
6 Santé!