Pizza met raclettekaas, witloof en ham - Hoeve Mahieu
20220122 201951

Pizza met raclettekaas, witloof en ham

20220122 155944

Ingrediënten

  • serranoham: 8 sneetjes
  • raclettekaas: 8 sneetjes
  • witloof: 4 stronkjes
  • rode ui: 1 stuk
  • ricotta: 150 g
  • rechthoekig pizzadeeg: 1 rol
  • walnootpitten
  • peterselie
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.

Voorbereiding

  1. - Snij de rode ui in dunne ringen.
  2. - Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij elke helft daarna nog eens in de lengte in 4.
  3. - Snij de korst van de raclettekaas.
  4. - Hak de walnootpitten grof.
  5. - Snipper de blaadjes peterselie fijn.
  6. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding

  1. Leg het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
  2. Kruid de ricotta met zwarte peper en besmeer er het deeg mee.
  3. Verdeel er de rode ui en het witloof over en besprenkel met de olijfolie en de vloeibare honing. Kruid met peper.
  4. Schik er de sneetjes raclettekaas op en bestrooi met de walnootpitten.
  5. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Leg roosjes ham op de pizza en werk af met de peterselie.


bron: www.colruyt.be

20220122 201951