Eindresultaat

Ingrediënten (3-4 porties)

  • Boter / olijfolie
  • Ajuin 1
  • Witloof 3 stronken
  • Risottorijst +/- 300-400g
  • Kippenbouillon (of bouillonblokjes) +/- 1liter
  • Kippenborst +/- 700g
  • Parmezaanse kaas +/-100g
  • Peterselie
  • Kruiden naar keuze

Bereiding

1 Maak een versie kippenbouillon of los 2 kippenbouillonblokjes op in 1 liter water. Verwarm deze bouillon op een matig vuur.

2 Snij de ajuin tot fijne snippers. Snij de witloofstronken overlangs in twee, verwijder het hart, en snij ze daarna in stukjes. Snij de kippenborst in kleinere stukken.

3 Verwarm een kookpot op een zacht vuur en smelt er een klontje boter in (of voeg een scheut olijfolie toe). Stoof de ajuinsnippers er in voor enkele minuten en roer af en toe.

4 Voeg de risotto rijst toe en laat deze heel kort meestoven tot de korrels een glazig aspect hebben. Roer hierbij door de pot zodat de rijst niet aanbakt.

5 Voeg bouillon toe aan de rijst (verhouding +/- 1/3 rijst en 2/3 vocht). Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur gedurende 20min. Gedurende deze tijd hoef je niet te roeren.

6 Kook (of stoof) in tussentijd het witloof en de kip. Voeg wat peper en zout toe aan het witloof en kippenkruiden aan de kip.

7 Voeg na 20min. evt. nog wat extra bouillonvocht toe indien nog niet smeuïg genoeg. Je kan er ook nog een extra klontje boter aan toevoegen.

8 Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de risotto en meng deze voorzichtig met de rijst.

9 Voeg er het gekookt witloof en kip aan toe en meng alles voorzichtig goed door.

10 Werk af met wat peper (of andere kruiden naar keuze) en voeg nog een scheutje citroensap toe.

11 Serveer in een bord en versier met een witloofblaadje en peterselie. Meteen op te dienen.

12 Smakelijk!

Ingredienten
Eindresultaat