Ingrediënten (2 personen)
- 4 witloofstronkjes
 - 1 kleine rode biet (200-300gr)
 - 1 sjalotje
 - 1 knoflookteentje
 - 1.5 eetlepel mayo
 - 1 theelepel mosterd
 - 0.5 theelepeltje curry
 - peper en zout
 
Bereiding
- Kook de rode biet. Een winterbiet heeft +- 90 min nodig, een zomerbiet slecht 30 minuten. Na het koken kan je de rode biet laten afkoelen in koud water en schillen.
 - Snij de gekookte rode biet in blokjes
 - Snij 3 witloofstronkjes in ringen
 - Snij het sjalotje en het knoflookteentje fijn
 - Maak de dressing: 1.5 eetlepel mayonaise + 1 theelepel mosterd + 0.5 theelepel curry. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat bieslook
 - Meng alles door elkaar: de gesneden groentjes + de dressing
 - Neem een kom en versier de buitenste rand met volle witloofblaadjes van het laatste stronkje. Vul het midden van je kom met de salade. Werk af met wat bieslook.
 
 Smakelijk!