Witloofsalade met rode biet - Hoeve Mahieu
Salade 2

Witloofsalade met rode biet

Salade 1

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 witloofstronkjes
  • 1 kleine rode biet (200-300gr)
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteentje
  • 1.5 eetlepel mayo
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.5 theelepeltje curry
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de rode biet. Een winterbiet heeft +- 90 min nodig, een zomerbiet slecht 30 minuten. Na het koken kan je de rode biet laten afkoelen in koud water en schillen.
  2. Snij de gekookte rode biet in blokjes
  3. Snij 3 witloofstronkjes in ringen
  4. Snij het sjalotje en het knoflookteentje fijn
  5. Maak de dressing: 1.5 eetlepel mayonaise + 1 theelepel mosterd + 0.5 theelepel curry. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat bieslook
  6. Meng alles door elkaar: de gesneden groentjes + de dressing
  7. Neem een kom en versier de buitenste rand met volle witloofblaadjes van het laatste stronkje. Vul het midden van je kom met de salade. Werk af met wat bieslook.

Smakelijk!

Salade 2