Ingrediënten (2 personen)
- 4 witloofstronkjes
- 1 kleine rode biet (200-300gr)
- 1 sjalotje
- 1 knoflookteentje
- 1.5 eetlepel mayo
- 1 theelepel mosterd
- 0.5 theelepeltje curry
- peper en zout
Bereiding
- Kook de rode biet. Een winterbiet heeft +- 90 min nodig, een zomerbiet slecht 30 minuten. Na het koken kan je de rode biet laten afkoelen in koud water en schillen.
- Snij de gekookte rode biet in blokjes
- Snij 3 witloofstronkjes in ringen
- Snij het sjalotje en het knoflookteentje fijn
- Maak de dressing: 1.5 eetlepel mayonaise + 1 theelepel mosterd + 0.5 theelepel curry. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat bieslook
- Meng alles door elkaar: de gesneden groentjes + de dressing
- Neem een kom en versier de buitenste rand met volle witloofblaadjes van het laatste stronkje. Vul het midden van je kom met de salade. Werk af met wat bieslook.
Smakelijk!