Witloofsoep met boursin - Hoeve Mahieu
Witloofsoep

Witloofsoep met boursin

Ingrediënten (1.5 liter soep)

  • 0.5 kg witloof
  • 1 ui
  • 1 liter groentenbouillon (2 blokjes )
  • 70 gr boursin
  • 50 gr parmezaan
  • 10 cl room
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en bak hem in een kookpot zachtjes met wat boter
  2. Voeg 1 liter bouillon toe, bij voorkeur met 2 groentenbouillon-blokjes
  3. Snij het witloof in stukken, verwijder eerst het harde binnenste (stok), dit is te bitter van smaak
  4. Laat alles 25 minuten koken zonder deksel, zachtjes pruttelen
  5. Lang mixen zorgt een mooie zachte soep
  6. Voeg de room, kruidenkaas en parmezaan toe. Let erop dat de soep niet meer kookt
  7. Kruid het geheel af met peper en zout, en roer nog even alles mooi rond
  8. Garneer naar keuze, bv garnaaltjes, korstjes, gekarameliseerd witloof, rauw roodloof, snippers appel+citroensap, gerookte ham...

Smakelijk!

Witloofsoep