Kroketjes van ham met witloof - Hoeve Mahieu
Kroketjes

Kroketjes van ham met witloof

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stronkjes witloof
  • 300 gr gekookte ham
  • 150 gr emmentaler
  • 150 gr parmezaan
  • 350 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 75 cl melk
  • 150 gr paneermeel
  • 2 blaadjes gelatine
  • Enkele eieren
  • citroen & peterselie voor afwerking

Bereiding

  1. Snipper het witloof fijn en bak hem in een kookpot zachtjes met wat boter, afkruiden met peper, zout en nootmuskaat
  2. Week de 2 blaadjes gelatine in koud water
  3. Smelt de boter en roer er evenveel bloem door. Giet er de melk bij en roer tot een bechamelsaus.
  4. Knijp de gelatine uit en doe de uitgeknepen blaadjes bij de saus.
  5. Voeg de 2 kazen toe aan de saus. Ook de ham in blokjes en het witloof mag er nu bij.
  6. Doe alles in een schaal en laat hem stevig worden in de koelkast
Kroketjes maken
  1. Maak bolletjes van de opgesteven saus uit de schaal.
  2. Haal de balletjes door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Laat de balletjes opstijven in de koelkast of diepvriezer
  3. Frituur de kroketjes op 170°
  4. Werk af met een schijfje citroen en wat peterselie

Smakelijk!

Kroketjes