Ingrediënten voor 4 personen
- 2 stronkjes witloof
- 300 gr gekookte ham
- 150 gr emmentaler
- 150 gr parmezaan
- 350 gr bloem
- 200 gr boter
- 75 cl melk
- 150 gr paneermeel
- 2 blaadjes gelatine
- Enkele eieren
- citroen & peterselie voor afwerking
Bereiding
- Snipper het witloof fijn en bak hem in een kookpot zachtjes met wat boter, afkruiden met peper, zout en nootmuskaat
- Week de 2 blaadjes gelatine in koud water
- Smelt de boter en roer er evenveel bloem door. Giet er de melk bij en roer tot een bechamelsaus.
- Knijp de gelatine uit en doe de uitgeknepen blaadjes bij de saus.
- Voeg de 2 kazen toe aan de saus. Ook de ham in blokjes en het witloof mag er nu bij.
- Doe alles in een schaal en laat hem stevig worden in de koelkast
Kroketjes maken
- Maak bolletjes van de opgesteven saus uit de schaal.
- Haal de balletjes door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Laat de balletjes opstijven in de koelkast of diepvriezer
- Frituur de kroketjes op 170°
- Werk af met een schijfje citroen en wat peterselie
Smakelijk!