Ingrediënten voor 4 personen
- 2 stronkjes witloof
 - 300 gr gekookte ham
 - 150 gr emmentaler
 - 150 gr parmezaan
 - 350 gr bloem
 - 200 gr boter
 - 75 cl melk
 - 150 gr paneermeel
 - 2 blaadjes gelatine
 - Enkele eieren
 - citroen & peterselie voor afwerking
 
Bereiding
- Snipper het witloof fijn en bak hem in een kookpot zachtjes met wat boter, afkruiden met peper, zout en nootmuskaat
 - Week de 2 blaadjes gelatine in koud water
 - Smelt de boter en roer er evenveel bloem door. Giet er de melk bij en roer tot een bechamelsaus.
 - Knijp de gelatine uit en doe de uitgeknepen blaadjes bij de saus.
 - Voeg de 2 kazen toe aan de saus. Ook de ham in blokjes en het witloof mag er nu bij.
 - Doe alles in een schaal en laat hem stevig worden in de koelkast
 
Kroketjes maken
- Maak bolletjes van de opgesteven saus uit de schaal.
 - Haal de balletjes door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Laat de balletjes opstijven in de koelkast of diepvriezer
 - Frituur de kroketjes op 170°
 - Werk af met een schijfje citroen en wat peterselie
 
 Smakelijk!